Hallaway

www.halla-way.com

YRITYKSESTÄ

HALLAWAY on vaimoni Helenin kanssa luotsaamamme yritys, jonka kautta työllistämme itse itsemme omilla osaamisalueillamme.

KOKONAISUUDESSAAN palvelumme kattavat yrityspalveluiden konsultointia, koulutusta ja sisällöntuotantoa isoon ja pieneen tarpeeseen.

HINNOITTELUMME tukee etenkin uusien ja aloittavien yritysten sekä yhdistysten budjettia ja tarpeita.

KILPAILUTAMME myös muut yritysten tarvitsemat palvelut cost management consulting -muotoisella palvelupaketilla, yhteistyössä useiden paikallisten yritysten kanssa.

APPLE-KURSSIT

OMAA LEIVISKÄÄNI ovat Apple-tietokonekurssit joita tuotan sekä yrityksille että yksityisille. Mac- ja iPad-kursseja toteutuu tällä hetkellä Tampereen seudun työväenopiston sekä Mukanetti ry:n tilauksesta. Koulutan paljon iäkkäitä ihmisiä Apple-tietokoneiden käyttöön ja monipuoliseen hallintaan. Seniori-kurssit ovatkin kysyttyjä ja tykättyjä.
Yrityksille ja yksityisille asiakkaille laadin aina tarvetta vastaavan kokonaisuuden ja sisällön, ja tuotan myös kurssi-materiaalit itse.

OSAAMISENI Apple-tuotteiden ja palveluiden osalta on perua useiden vuosien työskentelystä valtuutetuissa Apple-liikkeissä.

APPLEN KOULUTUKSISSA OLEN PÄTEVÖITYNYT
 – Apple tuote-asiantuntijana (Apple Product Professional)
 – Tuki- ja neuvonta-asiantuntijana
(Apple Personal Trainer, Technical Support and Sales Professional)
– Huolto-teknikkona (Apple Certified Macintosh Technician)

GRAAFINEN SUUNNITTELU

GRAAFISESTA SUUNNITTELUSTA ja web-sivujen tuotannosta, sekä yrityksen kirjanpidosta vastaa Helen Hallamaa, joka on saanut koulutuksensa arvostetussa Tarton Taidekoulussa sekä Tampereen Aikuiskoutuskeskuksessa. Helenin luova ja esteettinen tyyli yhdistettynä pohjoismaiseen minimalismiin on muodostunut hyvin kysytyksi käsitteeksi ja brändiksi.

SUUNNITTELEMME & TUOTAMME
– Logot & yritysilmeen
– Web-sivut
– Mainos- & markkinointimateriaalit:
käyntikortit / esitteet / julisteet / ulkomainokset / teippaukset / bannerit / roll-upit

#Hallaway_Tre
#Hallawaymac #MacKaveri #Hallawaydesign

Musiikki

HVRG

MUSIIKIN MONIMUOTOISUUS kulminoituu harrastuksissani useita vuosia kokoontuneeseen HVRG-yhtyeeseen, joka fuusioi raskaita dub-saundeja ja tiukkaa groovea lyyrisiin ja unenomaisiin sanoituksiin. Kuten muidenkin bändiemme kanssa, kokoonnumme viikottain armaaseen kellariimme Tampereen Nekalassa, jossa myös nauhoitamme mahdollisesti jo ensi vuosisadalla ilmestyvää demoamme.

SOITTOMME on siis luovaksi kanavaksi, yhdessä tekemiseksi ja omaksi iloksemme muotoutunutta harrastamista setä-mies porukalla. Viimeksi esiinnyimme tuki-keikalla Pispalan Vastavirta-klubilla seitsenhenkisellä kokoonpanolla, elokuussa 2016.

MOTTOMME voisi olla vaikkapa; Hiljaa hyvää tulee, kunhan soittaa kovaa. HVRG-nimestä kysyjille olemme sopineet kertovamme aina erilaisen, mystisen version.


PIANO

MUSIIKKI KAIKISSA MUODOISSAAN ja lähes kaikissa genreissään on aina ollut tärkeimpiä asioita elämässäni ja elämäntavassani.

PIANON soiton aloitin noin 12-vuotiaana omaksi ilokseni. Myöhemmin olen luullakseni ilahduttanut muitakin pimputuksillani tilaisuuden sattuessa ja joskus yleisön pyynnöstä huolimattakin. Pianon ja Hammond-urun lisäksi olen mieltynyt syntetisoituihin saundeihin ja elektronisten äänimaisemien luomiseen, toistaiseksi vain omaksi ilokseni työnimellä db.

KOTISTUDIONI LAITTEISTOA OVAT MUUN MUASSA
– Nord Stage 76 -keikkapiano
– Korg Consert C-30 -sähköpiano
– Roland Juno-D -syntetisaattori
– Korg MS-2000 -syntetisaattori

Editointiin ja nauhoitukseen käytän tietenkin Apple-tietokoneita ja iPadeja. Ohjelmina Logic Pro, Ableton ja Garageband. Interfacena toimii uskollinen Presonus FirePod.

MUUT

OMIEN KOKEELLISTEN MAISEMOINTIEN LISÄKSI olen soittanut erilaisissa yhtyeissä jo 15-vuotiaasta asti. Nokian Lauttalan koululta on aloittanut moni menestynytkin muusikko.

TREENIKÄMPPIEN & MUSIIKIN harrastusmahdollisuuksien lisääminen, sekä yhteistyön syventäminen muusikoiden ja esiintymispaikkojen välillä ovat musiikki-harrastukseni poliittisia ulottuvuuksia. Taide on itseisarvo sinänsä ja pyrkii aina kuvaamaan maailmaamme ja aikaamme sanojen tuolla puolen – se tarvitsee oman asianajajansa myös politiikassa.

FUNKIA & RAPPIA olemme fuusioineet sekä tunnetun Tapani Kansalaisen englannin kielisessä proto-bändissä Ionics, että edelleenkin kokoontuvassa Audiokoplassa, jossa kitaroi myös edesmennyt rapin Suomenmestari ja tunnettu “hyvä tyyppi” Erik “Edorf” Ingebrigtsen – rauha ja suuri kiitos hänen muistolleen.

METSÄSTÄJÄ-KERÄILIJÄ -VAISTOANI tyydytän pakonomaisella, mutta erittäin selektiivisellä vinyylien keräilyllä.
Vinyylilevyjen vinguttaminen on intohimoista ja vaikka kokoelmani kalpenee koossaan, on seassa pippurisia omituisuuksia, kuvalevyjä sekä artistien puumerkeillä varustettuja keräilyharvinaisuuksia. Kuten kaiken musiikin, myös vinyylien suhteen olen kaikkiruokainen, vaikka mieluiten fiilistelen vinyyliltä jazzia, progea ja klassista.

Tähtitiede

URSA

TAMPEREEN TÄHTITIETEELLISEEN YHDISTYKSEEN liityin jo vuonna 1994, ollessani ylä-asteella ja vielä asuessani Nokialla. Taivaantuijottelu ja tähtikuviot olivat tulleet jo tutuiksi, ja Kaupin tähtitornilla samanhenkisten seurassa isoista putkista tiiraaminen vahvisti kokemusta suurten asioiden äärellä olemisesta – sekä omasta pienuudestamme.

URSAN JÄSENENÄ olen ahminut alan kirjallisuutta ja jäsenlehtenä ilmestyvää Tähdet ja Avaruus -julkaisua, joka on pohjoismaiden laajin ja laadukkain tähtitiede-aiheinen aikakauslehti.
Ursan julkaisemat ja jäsenhinnoilla tarjotut kirjat ovat täyttäneet omaa hyllyään, ja myös vuosia sitten hankkimani Maksutov-Cassegrain -kaukoputki on ollut aktiivisessa käytössä.
Ursa järjestää tähti-iltojen lisäksi koulutuksia ja osallistuu suomalaisen tieteen ja avaruuteen lähetettävien komponenttien suunnitteluun esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen kanssa.

VALOSAASTE

TÄHTITIEDE on varsinkin viime vuosina politisoitunut ESAn ja NASAn rahoituksen ja avaruuteen lähetettävien luotainten ja maata kiertävien avaruusasemien osalta. Planeettojen välinen matkustaminen ja etenkin Elon Muskin Space-X yrityksen suunnitelmat Marsin asuttamisesta tuovat alaan vahvasti poliittisen ja lainsäädännöllisen kontekstin.

MAANLÄHEISEMMÄSTÄ NÄKÖKULMASTA lähestyn asiaa valosaasteen kautta. Taajamien ja kaupunkien yötaivaaseen heijastama valo haittaa tähtitaivaan tutkimusta ja sen valo- ja väririkkaudesta nauttimista. Tämä ei vielä välttämättä kosketa muita kuin meitä taivaantuijottelijoita, mutta suosittelen yötaivaan ja revontulien ahmimista ihan jokaisen verkkokalvoille. Meitä kaikkia koskettaa kuitenkin valosaasteen toinen puoli eli energiankulutus, jota vähentämällä kaupunki voi säästää huomattavia summia esimerkiksi julkisten rakennusten, teollisuusalueiden ja vähäisen käytön maantieosuuksien valaisua pienentämällä ja siirtymällä esimerkiksi vähäenergisiin LED-lamppuihin hämärä- ja liiketunnistimilla.

INTOHIMONA

TÄHTITIETEESTÄ KIINNOSTUIN JO LAPSENA, luultavimmin avaruus-legot laittoivat mielenkiinnon tulille. Peruskoulu-ikäisenä internet ei ollut vielä käytettävissämme mutta tietoa taivaasta ja NASAn tutkimuksista tihkui sieltä täältä. Särkänniemen ja Heurekan planetaario-vierailut jättivät tähden kuvat silmiin pitkäksi aikaa. Koulusta löytyi myös muita taivaantuijottelijoita, eikä pidä vähätellä myöskään Star Wars -elokuvien merkitystä tai sci-fi -kirjallisuutta, josta Jules Verne ja Linnunradankäsikirja liftareille ovat pysyneet kestosuosikkeina. Suosittelen vahvasti tutustumaan myös professori Vernor Vingen sci-fi -saagoihin, sekä Hannu Rajaniemen Kvanttivaras sci-fi-seikkailuun .
Noista varhaisista vuosista lähtien on jäänyt tavaksi katsahtaa taivaisiin reissuilla ja aina kun ympäristön valo ei ole näkymää tärväämässä. Yksi ikimuistoisimmista hetkistä oli Punkaharjulla jossa näin Linnunradan äären ensi kertaa kirkkaana ja selvästi.

OPTIIKAN MÄÄRÄ on vuosien saatossa pikku hiljaa kasvanut, ja käytössä on erilaisiin kohteisiin paremmin sopivina muun muassa
– Sky-Watcher Skymax 127
– Optica 20-60×60 ja Galileoscope -kaukoputket
– Haking 7×50 -kiikarit
– Optica 10×50 -kiikarit

Putkien läpi on kuvaamistakin tullut kokeiltua, mutta parasta jälkeä tekee mestarimme J-P Metsävainio.

Harrastukset

TIEDE & TAIDE

TIETEET & TAITEET eri muodoissaan ovat ihmisyyden ilmenemisasuja ja rajapintamme tajuntamme äärirajoille. Minulle ne ovatkin jotakin pyhää, joskaan eivät kritiikin ulkopuolella.

KIRJALLISUUS on helpoin reitti vaihtaa maisemaa ja liikkua ajassa ja paikassa mielikuvituksen mukana. Luen paljon ja laajasti monenlaista kirjallisuutta ja julkaisuja. Seuraan aktiivisesti eri tieteenalojen kirjallisuutta ja tutkimuksia. Monesti huomaankin lukeneeni lähes pelkästään puoli- tai poikkitieteellisiä kirjoja, ja vaihdan hetkeksi sci-fin tai fantasian maailmaan.
Lukeminen yhdistää maailmankuvan sirpaleita toisiinsa kuin liima, ja hyvä kirja voi toimia paitsi katalyyttinä ajatteluun uusilla urilla, myös ahaa-elämyksiä tuottavana, oivalluksia sikiävänä ajattelun mattona tai mielen karttana.

SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI muutamia maailmaani muuttaneita kirjoja ihan kaikille luettavaksi – useampaankin kertaan:

VÄINÖ LINNA – Täällä pohjantähden alla
MIKA WALTARI – Sinuhe Egyptiläinen
J.R.R. TOLKIEN – Taru sormusten herrasta
PLATON – Valtio
MACHIAVELLI – Ruhtinas
GEORGE ORWELL – 1984
ESKO VALTAOJA – Kaiken käsikirja
MURRAY GELL-MANN – Kvarkki ja jaguaari
ROBERT M. PIRSIG – Zen ja moottoripyörän kunnossapito
ALAN WEISMAN – Maailma ilman meitä
DHAMMAPADA – Bhagavad-Gita

JOOGA & MEDITAATIO

MEDITOINNIN ERI ULOTTUVUUDET ja tavat ovat olleet osa elämäntapaani jo yli 15 vuoden ajan. Jooga tai-chi ja yi-chuang ovat meditaation fyysisiä ulottuvuuksia, joissa ajatus ohjataan ruumiin toiminnoista yksinkertaisimpaan eli hengitykseen, ja edelleen monimutkaisimpiin asanoihin eli venytys-asentoihin. Meditointi on mahdollista kaikissa asennoissa ja vaikka bussissa istuessaan.

JOOGAN HARJOITTAMINEN onnistuu esimerkiksi työpöydän ääressä tai vaikka päällään seisten. Pelkästään sormilla tehtävät mudra-harjoitukset auttavat keskittymään ja jäsentämään ajatukset tasapainoon, mikä on sekä joogan että kaiken meditaation perimmäinen tarkoitus; rauha ja tasapaino mielen ja ruumiin hallinnan kautta. Ensin pitää vain hengittää.
Taolainen ja buddhalainen filosofia ovat oleellinen osa joogan maailmaan pääsemisessä vaikka itsellenikin nämä ovat auenneet parhaiten länsimaalaisten opettajien metodologian ja ulosannin kautta. Meditaatiossa ei ole kyse uskonnon harjoittamisesta tai rukoilusta, mitä länsimainen jooga-traditio korostaakin.

TERVE MIELI TERVEESSÄ RUUMISSA, ja pyrkimys sisäiseen rauhaan ja tasapainoon ovat tavoittelemisen arvoisia, elinikäisiä tavoitteita joita suosittelen kaikille.

LIIKUNTA & AKTIIVISUUS

HARRASTUKSISTA AMMENNAN SISÄLTÖÄ ELÄMÄÄN & ELÄMÄSTÄ SISÄLTÖÄ HARRASTUKSIIN.

PYÖRÄILY on paras esimerkki toiminnasta joka on sekä aerobista urheilua, transportaatio-keino, ympäristö-poliittinen valinta, tyylitajun ilmaisutapa ja yksinkertaisesti hauskaa ajanvietettä.
Liikun, pyörin ja palloilen aktiivisesti vuodenaikojen suosimien lajien mukaan. Jooga ja meditaatio ovat jokapäiväisiä ja ympärivuotisia arkiaskareitani. Päivittäinen rutiininomainen kuntoilu, venyttely ja ajatusten kerääminen ja karkoittaminen hetkeksi, aloittavat jokaisen päivän parhaiten. Tärkeintä on tehdä vaikka vain vähän, mutta joka päivä.

LUONTOILU eli luonnossa liikkuminen ja sen tarkkailu toimivat hyvin samoin kuin meditaatio: laittaa ajattelemaan, samalla tyhjentäen mielen arkipäiväisestä ryönästä.

TEATTERI, KONSERTIT & TAIDENÄYTELYT virkistävät mieltä ja ruokkivat mielikuvitusta. Musiikin ja taiteiden lisäksi olen näytellyt harrastaja-teatterissa kolmen produktion ajan, oppien enemmän itsestäni ja ihmisenä olemisen moniulotteisuudesta.

Heittäytymisen ja kokeilemisen nälän viemänä olen myös hypännyt benji- ja laskuvarjohyppyjä, purjehtinut, golfannut ja matkustanut ympäriinsä pitäen silmät ja korvat auki paikallisille ilmiöille ja ihmisille. Parhaan rauhan ja inspiraation tasapainon olen saanut kuitenkin puutarhanhoidosta.

MATTI HALLAMAA
040 738 9640
mahallamaa@gmail.com

© Copyright 2016 Hallaway